שאלות נפוצות
-
כמה מפגשים כולל הייעוץ הזוגי?
אין נוסחה אחידה או מספר קבוע מאחר וכל זוג חווה משבר מסוג אחר הן בפרטי המשבר והן בעוצמתו. ישנם זוגות אשר צלחו את המשבר ב-5 מפגשים וישנם כאלו שגם 15 מפגשים לא הספיקו. אני חושב שהרוב תלוי בנחישות ובהתחייבות של הזוגות "לעשות עבודה" ולשנות את דרכי פעולותיהם בהתאם לכלים שהם מקבלים במפגשי הייעוץ הזוגי.
-
באילו תדירות מתקיימים מפגשי הייעוץ הזוגי?
ברמת העיקרון המפגשים הינם פעם בשבוע אך זה כמובן תלוי בחומרת המשבר ועשוי להשתנות בין זוג לזוג. ישנם מקרים בהם המפגשים הראשוניים הינם פעם בשבוע ולאחר שהזוג מתחיל להראות סימני התאוששות והצלחה התדירות יורדת לפעם בשבועיים/שלושה.
-
מה עושים במקרה בהם בן/ת הזוג אינם מוכנים להגיע למפגש הייעוץ הזוגי?
תשובה: הייעוץ הזוגי אכן מיועד לפגישה משותפת של שני בני הזוג אך אינו מחייב וניתן בהחלט להגיע ללא בן/בת הזוג (טיפול יחידני באוריינטציה זוגית) שכן שינוי של בן זוג אחד ישפיע על בן הזוג השני. בפועל, מרבית מהייעוציים מתחילים בפנייה של אחד מבני הזוג (90% מהפניות הם של הנשים) ורק לאחר מכן בן/בת הזוג השני מצטרף למפגשים וזאת לאחר שהוא חש בשינוי שחל בבן/בת הזוג שלו.
-
התקשורת ביני ובין בן הזוג שלי בעייתית ביותר. מה עושים?
תקשורת בעייתית היא נושא שכיח שהייעוץ הזוגי מטפל בה באופן שהמסר המועבר ע"י בן הזוג אכן ייקלט כפי שהוא היה אמור להיות מועבר ולא לפי הפרשנות של הצד השני.